Mikotoksinler: Bazı küfler, bulantı, kusma, ishal ve hatta organ hasarı dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilen toksik maddeler olan mikotoksinler üretebilir. Gıdanın üzerindeki görünür küfün temizlenmesi, gıdanın derinliklerine nüfuz etmiş mikotoksinleri ortadan kaldırmayabilir. Hifler: Küf, gıdanın derinliklerine nüfuz edebilen hif adı verilen bir kök ağına sahiptir. Görünür küfü temizleseniz bile bu hifler hala mevcut olabilir ve mikotoksin içerebilir. Çapraz kontaminasyon: Küflü gıdaları temizlemeye çalıştığınızda, küf sporlarını yakındaki yüzeylere, kaplara veya diğer gıda maddelerine yayarak daha fazla kontaminasyon riskini artırırsınız. Alerjenler: Bazı insanların küfe karşı alerjisi vardır ve küflü gıda tüketmek alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Bazı durumlarda, mavi peynir gibi küf içeren bazı sert peynirler kasıtlı olarak tüketilmektedir. Bu tür peynirler kontrollü koşullar altında yapılır ve kullanılan küfler tüketim için güvenlidir. Ancak, kasıtlı olarak küfle üretilmemiş küflü gıdaların tüketilmesi genellikle tavsiye edilmez. Bir gıda maddesinde küfle karşılaşırsanız, güvenliğinizi ve sağlığınızı sağlamak için onu atmanız en iyisidir. İlk etapta küf oluşumunu önlemek için gıdaları uygun şekilde saklayın, buzdolabınızı temiz tutun ve çabuk bozulan ürünleri önerilen zaman dilimleri içinde tüketin