Diyetisyen Şilan Alyamaç, bayramlarda sıklıkla hazırlanan göz kamaştırıcı ve iştah kabartıcı şık sofraların, 'Bunun tadına bakayım', 'Bir tabak daha alırım' gibi söylemlerle amacından sapabilmekte olduğunu söyledi.
Kişinin bu günlerde fazla yemek yediğinde nefes almada zorluk, hızlı soluma gibi problemler yaşayabilmekte olduğunu belirten Alyamaç,
“Bununla birlikte mide yanmaları, kramplar ve ağrılar görülebilir. Kırmızı et yemekleri veya kavurma tüketiminin artması da kalp ve damar hastaları, diyabet, hipertansiyon, böbrek hastaları için risk oluşturmaktadır. Yemek çeşitlerinin, şeker ve şekerli besin tüketiminin, porsiyon miktarının artması ile tartıda da bir sürpriz ile karşılaşılabilir. Bu dönemde sağlıklı kalmak ve kilo almamak için bazı kurallara uyulması önemlidir” dedi.