Kurban bayramında kurban kesecek olan kişiler kurban eti ile ilgili birçok konuyu merak ediyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti nasıl dondurulur? Kurban etil ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler neler? Kurban eti derin dondurucuda, buzlukta kaç derecede saklanır? Kurban eti derin dondurucuda, buzlukta ne kadar dayanır? En uygun kurban eti saklama yöntemleri nedir? Merak edilenler ve daha fazlası haberimizde.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Etler kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, bazı zoonoz hastalıkların çiğ veya az pişmiş etlerin yenmesiyle bulaştığı unutulmamalıdır. Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir" denildi.
Sağlık Bakanlığı kurban etlerinin kesimi, muhafaza ve pişirme yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurban kesiminin, gerekli dini hükümlere uygun, hijyenik hale getirilmiş, sağlıklı çevre koşullarında gerçekleştirilmesin önem arz ettiği belirtilen açıklamada, gerek kurban kesiminden önce gerek hayvanların kesilmesi, yüzülmesi, karkasın parçalanması, etin nakli, muhafazası esnasında gerekse pişirilmesi ve tüketime sunulması aşamalarında temizlik ve hijyen kurallarının ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.