Bahar ve yaz aylarının gelmesi ile artık daha hafif, taze tariflere yönelmeye başladık. Biz de hem lezzetli bir öğün hem de akşam yemeği için şık bir yan ürün olarak tüketebileceğiniz, Instagram'da pratik tarifler paylaşan Yemek Yazarı Ece Zaim tarifi ile kuru domatesli şehriye salatası tarifi hazırladık. Ece Zaim'in dilerseniz glutensiz şehriye, karabuğday veya kinoa ile de hazırlayabileceğinizi söylediği tarifimiz 6-8 porsiyon
MALZEMELER (6-8 PORSİYON)
ŞEHRİYE İÇİN
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı kaynar su
SALATA MALZEMELERİ
- 8 adet biber (farklı renkte olurlarsa daha şık bir görünüm yakalayabilirsiniz)
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet salatalık
- 20 adet renkli çeri domates
- 1/4 demet maydanoz
- 1 demet fesleğen yaprağı
- 15-20 adet zeytin
- 15 adet ceviz
- 1 parmak kalınlığında kesilmiş beyaz peynir veya 2 kaşık lor peyniri1 çay kaşığı sumak
- 8 adet kurutulmuş domates
PEMBE SOĞAN TURŞUSU İÇİN
- 1 adet büyük kırmızı soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı veya tüm malzemenin üzerini geçecek kadar elma sirkesi
SOSU İÇİN
- 1 adet limon suyu
- 1/4 bardak elma sirkesi
- 1/2 bardak zeytinyağı
- Tuz ve karabiber