KURU FASULYE GAZ YAPMAMASI İÇİN NASIL PİŞİRİLİR?
Kuru fasulye yedikten sonra gaz sorunu ve mide sıkışması yaşamamak için pişirme sırasında uygulanacak birkaç püf noktası işinizi kolaylaştıracaktır.
1. ADIM
Bol bol kuru fasulye yiyebilmeniz için ihtiyacınız olan şey kimyon.
Kimyon, bağırsaklardaki gaz sıkışmasını engelleyecek ve kuru fasulye yedikten sonra hissettiğiniz rahatsızlığın önüne geçecektir. Kuru fasulye haşlanırken içine bir tatlı kaşığının ucuyla kimyon ilave etmeniz yeterlidir.
2. ADIM
Kimyonunuz yoksa sorun değil! Kekikle de aynı çözüme ulaşabilirsiniz.
3. ADIM
En bilindik yöntemlerden birisi de bir gece öncesinden ıslatma. Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve haşlarken de üzerindeki köpükleri birikmeden toplayıp atın.
4. ADIM
Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi gaz yapan yiyeceklerin gazını almak için çiğ patatesten yardım alın.
Pişirme işlemi sırasında 4'e bölünmüş çiğ patatesi fasulyenin içine atın. Pişirme işlemi bitince patatesi hemen içinden çıkarın. Bütün gazı patates toplamış olacak ve içinde kalmaya devam ederse tekrar gazı yaymaya başlayacak.