ETLİ KURU FASULYE TARİFİ
Etli kuru fasulye malzemeler
- 2 bardak kuru fasulye
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 domates
- 1 baş soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 350 gram kuşbaşı et
- 3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
- Sıcak su
- Tuz, karabiber
ETLİ KURU FASULYE YAPILIŞI
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, şöyle bir döndürdükten sonra etleri koyun ve rengi değişene kadar soğanla beraber kavurun.
Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Biraz da etle beraber çevirin.
1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin.
Kurumuş acı minik biberleri de içine atın baharatları da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. Ben vaktim olduğunda kısık ateşte 50 dk ila 1 saat arasında pişiririm mesela. Düdüklü tencerede yaptığım zaman süre kısalıyor tabi.
Ayrıca fasulyeden fasulyeye su çekmesi değişeceğinden arada kontrol edin suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz..