Kuşkonmaz nasıl tüketilmeli? Nasıl pişirilir?
Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz.
Omletlerinize, ıspanak veya yeşil salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
Kırmızı biber, kırmızı soğan, mantar ve kuşkonmaz ile sebzeli bir burger hazırlanabilir.
Tavuk göğüs dilimli, taze fesleğenli makarnanıza çok az zeytinyağı ve limon suyu gezdirilmiş pişmiş kuşkonmaz ilavesi yaparak lezzetli ve doyurucu bir öğün yemek de mümkün.
Üzerini baharatlayıp fırına vererek atıştırmalık da yapabilirsiniz.
Kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymaya özen göstermelisiniz.
Geleneksel olarak eritilmiş tereyağ , hollandez sos veya poşe yumurta ile servis edilsede daha az yağ içeren alternatifleri hazırlamak mümkün.