KREMALI KUŞKONMAZLI MAKARNA TARİFİ
Kremalı kuşkonmazlı makarna malzemeler
- 500 gram makarna
- 1 adet soğan
- 500 gram yeşil kuşkonmaz
- 250 gram mantar
- 400 ml sıvı krema
- Tuz
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
KREMALI KUŞKONMAZLI MAKARNA YAPILIŞI
- Makarnaları haşlayın ve suyunu süzün. Yağı tavada kızdırın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun.
- Kuşkonmazları 2 cm uzunluğunda doğrayın, kart kısmını atın.
- Tavaya ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
- Mantarları da doğrayıp ekleyin bir 5 dakika daha kavurun.
- Tuzu ve karabiberi atın.
- Kremayı koyup kısık ateşte kapağı kapalı 5 dakika kaynamaya bırakın.
- Krema koyulaşacak.
- Makarnayı ekleyip iyice karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp, yemeği 10 dakika dinlendirin.