Arapsaçı kavurması Ege'nin meşhur yöresel yemeklerinden biri. Rezenenin yeşil hali olarak tanımlayabileceğimiz, uç kısımları dereotuna benzeyen arapsaçı bitkisi ısırgangiller familyasından.
Türkiye’de en çok Ege bölgesinde yetiştirilen ve sağlık açısından çok faydalı olan arapsaçı ile yapılan arapsaçı kavurması kimi bölgelerde kuzu eti ve arpacık soğanla, kimi bölgelerde ise etsiz olarak, kimi bölgelerde ise özellikle sabah kahvaltıları için yumurtalı yapılıyor.
Biz sizin için bu tarifimizde kuzu etli usulü yaptık ancak siz dilerseniz arapçası kavurmasını dana etiyle veya tamamen etsiz yapabilirsiniz. Tavuk eti seviyorsanız, tavuğun pirzola kısımlarından kuşbaşı etle de yapabileceğniz arapsaçı kavurması, tavuğun göğüs etiyle de tam bir diyet dostu tarife dönüşüyor.
Lafı daha fazla uzatmıyor ve kuzu etli arapsaçı kavurma malzemelerini listeliyor ve adım adım kuzu etli arpacık soğanlı arapsaçı kavurması tarifini veriyoruz.