Kırmızı biber
Közlenmiş biberlerin yapımı hızlı ve kolaydır, bu nedenle hemen hemen her yemek için tercih edilirler.
Ancak yine de çiğ yemek daha iyidir çünkü harika bir C vitamini kaynağıdır ve yüksek sıcaklıklar C vitamini içeriğini önemli ölçüde azaltır.
Sarımsak
Çiğ sarımsak, kalp ve damar sistemini soğanla aynı şekilde korur.
Sadece 20 dakikalık ısıtmadan sonra antibakteriyel etkisi sona erer ve sadece bir dakikalık mikrodalga fırın kanser önleyici etkisini yok eder.
Yaban mersini
Yaban mersini, yüksek miktarda içerdiği polifenol sayesinde diğer meyvelerden daha fazla antioksidan içerir.
Yaban mersinini çiğ yerseniz, tüm sağlık yararlarından yararlanabilirsiniz, ancak pişirme işlemi polifenol seviyesini ve dolayısıyla yararlı etkilerini önemli ölçüde azaltır.