LAURİK ASİT NELERDE VAR?
1. Hindistan Cevizi
Kompozisyon: 6.5 gram laurik asit/ yemek kaşığı
Hindistan cevizi yağı, başka bir yararlı yağ asidi olan kaprilik asit ile birlikte zengin bir laurik asit kaynağıdır. Hindistan cevizi yağının faydasını en üst düzeye çıkarmak için onu yiyeceklerde kullanabilirsiniz.
Yemeklere hindistan cevizi sütü eklenebilir veya hindistancevizi parçaları, smoothie'lerinize veya protein sallamalarınıza karıştırılabilir.
Cildinizin içten onarılmasına yardımcı olur.
2. Hurma
Kompozisyon: 13 gram laurik asit/ yemek kaşığı
Hurma çekirdeği yağı ayrıca yüksek miktarda laurik asit ile bilinir. Bu aynı zamanda yemek pişirmeye de dahil edilebilir.
Bununla birlikte, hurma çekirdeği yağını normal hurma yağıyla karıştırmayın, çünkü ikincisi çok az miktarda laurik asit içerir.
3. Süt
Kompozisyon: 0.25 gram laurik asit/ su bardağı süt
Bir bardak süt tüketmek de laurik asit alımınıza katkıda bulunabilir. İnek ve keçi sütünde laurik asit bulunurken, en yüksek miktar anne sütünde bulunur ve bu da onu bebekler için son derece faydalı kılar.
Sütün toplam yağının yüzde 3'ü laurik asitten yapılır ve bir bardak dolusu süt size 0.25 gram laurik asit içeren 8 gram yağ sağlayabilir.