LEZZETLİ TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Yörelere göre değişmek ile beraber genelde şu biçimde yapılır. Yoğurt, buğday unu, kurutulmuş nane, yeşilbiber, kurutulmuş kırmızıbiber arzu edilirse soğan da iyice kıyılıp parçalanır ve karıştırılır. Ovularak hamur şekline getirilmiş olan harç, bir kap içerisinde üstü bir bez ile örtülerek mayalanması ve sonra da kabarması için en az 1 hafta bekletilir. Bekleme süresi ise mevcut tarhananın türünün belirlenmesini sağlar. Görece olarak daha uzun bir süre boyunca mayalanmaya bırakılmış olan tarhana ekşi tarhana olur. Bunun dışında daha az bir sürede bekletilerek kurumaya alınmış olan tarhana ise tatlı tarhana olur. Mayalanmış olan harç, parçalar şeklinde bir Yörük dokuması veya bez üzerine dizilir. Ardından da açık havada, gölgelik bir yerde kurumaya bırakılır. Kuruyunca da el vasıtası ile ovulup toz şekline getirilerek, bazı yörelere bakıldığında ise daha büyük parçalar veya simit biçiminde kurutularak saklanır.