Mevsiminde lezzetli ve soğuk olarak da tüketilebildiği için kahvaltı sofrasından öğle yemeklerine kadar her menüde iyi bir yan ürün olan zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde... 4-5 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domates (Mevsimi değilse, evde yapılmış domates konservesi kullanın)Yarım yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre)Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı Pırasaları temizleyin ve 1 cm eninde, baklava biçiminde halka halka doğrayın.Bol su ile yıkayarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyun ve ince ince halka şeklinde doğrayn.Tencereye zeytinyağını alın ve havuçları zeytinyağına rengini verene kadar kavurun.(Eğer domates salçası kullanacaksanız önce salçayı zeytinyağı ile kavurun, ardından havuçları kavurun)Ardından pırasaları ekleyin. Bir iki kere karıştırın.Eğer ev yapımı domates salçanız varsa, domatesleri de üzerine ekleyin.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde birkaç dakika pişirin.Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin. (Mutlaka yıkayın. Nişastasından arındırmak gerekiyor)Son olarak tuzu ekleyin ve yemekle üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Su miktarını gerekirse sonradan ilave ederek de ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatın.Havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirin.Yemek piştikten sonra bir borcama alın ve ılınmasını sağlayın.Ilık-soğuk şekilde servis edin.