AROMA YAPIN
Çorbalarınıza, salatalarınıza limon sıkmadan önce limonun kabuğunu rendeleyin, ardından sıkın. Kalan rendeyi ayrı bir kapta saklayın. Böylece limon aroması istediğinizde kullanın. Limon kabuğu rendesi tatlılara, fırın ürünlerine, salata soslarına eklenebilir ve hatta dekorasyon için kullanılabilir. Uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız, buzlukta saklayabilirsinz.
İÇECEKLER İÇİN SUNUM HAZIRLAYIN
Limon kabuğunu şeritler halinde kesin ve bunları ekstra renk ve lezzet için içeceklerde kullanın. İsterseniz, şeritleri ihtiyaç duyulana kadar dondurabilirsiniz.
AROMATERAPİ
Limon kabukları, aromaterapi karışımları hazırlarken, bu karışımlarda değerlendirilebilir.
ÇOK AMAÇLI TEMİZLEYİCİ
Limon kabuğuyla, portakal kabuğuyla, herhangi bir narenciyenin kabuğuyla çok amaçlı temizleyici yapabilirsiniz.