LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ
Limonlu tiramisu malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 2 limon kabuğu rendesi
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Kreması için
- 300 gram labne
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Sosu için
- Yarım su bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
LİMONLU TİRAMİSU YAPILIŞI
- 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin.
- Limonun kabuğunun rendesi, süt, şeker ve vanilini birleştirip ılık kıvama gelene kadar ısıtın.
- Kedidili bisküvileri, iki kez süte batırıp çıkarın.
- Ardından hemen borcama sıralı dizin.
- Pudra ve kremayı birleştirip sütü ekleyin ve katı kıvamlı olacak şekilde iyice çırpın.
- Hazırlanan karışımın üzerine labneyi ekleyip yine iyice karıştırın.
- Sıralı dizilmiş kedidilinin üzerine karışımı dökün.
- Kremanın yarısını sıkma torbasına alıp kenarda bekletin.
- Bir tencereye su, limon suyu, toz şeker ve 1 adet rendelenmiş limon kabuğunu alıp kaynatın.
- Kaynayınca kısık ateşe alın.
- 1.5 yemek kaşığı nişastayı çok az suyla açılmasını sağlayın.
- Üzerine 1 adet yumurta sarısı ekleyin ve yine iyice karıştırın.
- Kaynayan şerbetin içine yavaşla ve çırpa çırpa ekleyin.
- Sos kaynayınca kenara alıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Ardından yarısını kremanın üzerine ekleyin.
- Son olarak kedidili, krema, limon sosu sıralamasında kat atarak ilerleyin.
- İsteğe göre üzerine limon kabuğu rendesi serpebilirsiniz.