Kesilmiş limonların buzdolabında olması kulağa ne kadar mantıklı gelse de aslında bir o kadar da zararlı olduğunu unutuyoruz. Limonun sağlık açısından faydaları, etki ettiği olumlu yönler saymakla bitmez. Harika bir C vitamini deposu olan limon, bağışıklık sistemi başta olmak üzere sindirim sisteminin dengelenmesini sağlar ve dahası pek çok hastalığın önüne geçebilir. Aynı zamanda limon, cilt ve ağız sağlığı için oldukça etkili bir rol oynar. Limonun her çeşidi, pek çok yemek alternatifi için kullanılabilir. Yemekler, çorbalar, salatalar, çaylarda kullanmak için ortadan ikiye kesilen limonlar genellikle buzdolabına koyulur. Kalan limon dilimleri muhafaza edilmek isterken aslında bu insan vücudu için yapılan zararlı bir hareket. Dilimlenmiş limonları saklamak doğru gibi gözükse de sağlık için büyük riskler oluşturabilir. Önceden kestiğiniz limonu buzdolabında muhafaza ettiğiniz zaman limonun açık kalan kısımları hava almaya başlayıp zararlı maddeleri kendine çekebilir. Buzdolabında bekletilen limonları sonrasında tüketmek, sinir ve sindirim sistemini olumsuz etkilemeye başlar. Buzdolabında bekletilen limonlar zamanla etkisini kaybeder. O nedenle bir gece de olsa limonları buzdolabına açık bir şekilde koymamalısınız. Dilimlenmiş veya ortadan ikiye kesilmiş limonu muhafaza etmek isteyenler limonu açık bir şekilde buzdolabına koymak yerine buzdolabı poşedi, streç film veya kavanoza koyarak saklayabilir. Limon, bütün bir haldeyse buzdolabında tutmanızın herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak dilimli limonları saklama şekillerinize dikkat etmelisiniz. Saklama kabına koyup buzdolabında sakladığınız limonlar en fazla 4 gün saklanabilir. Limonları daha uzun süre saklamak isteyen kişiler bütün halde derin dondurucuda bekletebilir. Aynı zamanda limon yalnızda buzdolabında değil, doğal güneş ışığı almayan serin yerlerde de muhafaza edilebilir. Dilimlenmiş limonları buzdolabında saklamak yerine bütün halde dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için buz poşetlerini kullanabilirsiniz veya bütün halde saklayabilirsiniz. Ayrıca rendeleyerek sakladığınız limonlar da derin dondurucuda olduğu sürece etkisini kaybetmez. Buzdolabına koyulacak kesilmiş limonların hava ile olan teması ortadan kaldırılmalı. Bu nedenle de limonları saklamak için alüminyum folyoya sarmayı deneyebilirsiniz. Alüminyum folyo, kesilmiş limonun hava ile oluşan temasını keserek neminin korunmasına yardımcı olur. Limon dilimlerini buzdolabında açık bir şekilde saklamak yerine uygulayabileceğiniz farklı bir yöntem ise sirke ve tuz çözeltisi. Kesilmiş limonları hazırladığınız sirkeli tuzun içinde bekletebilirsiniz. Bu yöntem limonun nemini korur, çürümesini önler ve tadının değişmemesini sağlar. Kesilmiş limonları sağlığınıza zarar vermeyecek şekilde muhafaza etmek istiyorsanız kesilen tarafının hava almadığından emin olun. Yanlış yöntemlerle bekletilen limonların rengi ve kokusundan bozulmaya başladığını anlayabilirsiniz. Çok koyu renk ve tuhaf bir koku duyuyorsanız, limon bozulmuş demektir.