Lokman Hekim, yüzyıllar önce sağlık üzerine yapmış olduğu öngörüler ve geliştirmiş olduğu tedavi yöntemleri ile günümüze ışık tutan bir alim olarak biliniyor. Lokman Hekim'in tavsiye ettiği doğal gıdalar da pek çok kişi için büyük önem taşıyor. Tıp dünyasının atası Lokman Hekim'e göre bu besinden tüketen doktor yüzü görmüyor. İşte o mucizevi besin... Kış aylarına giriş ile birlikte hastane ziyaretlerinde ve hastalığa yakalanma oranlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Herkesin yakalandığı salgından kaçınmak için neler yapılabilir, sorusu da gündemi meşgul ediyor. Uzmanlara göre sağlıklı bir yaşamın sırrı doğal gıdalar tüketmekten ve stresten uzak kalmaktan geçiyor. Lokman Hekim'in önerdiği besinler sayesinde doktor yüzü görmeden, çelik gibi bir bünyeye sahip olmak mümkün oluyor. www.posta.com.tr A ve C vitamini bakımından bir hayli zengin olan cennet hurması, kanın pıhtılaşmasını engelleyen manganez için de önemli bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor. Kalp sağlığını koruyan bu besin sayesinde vücuttaki iltihabı azaltmak, sindirim sistemini düzenlemek ve göz sağlığını iyileştirmek mümkün oluyor. Temel Reis'in favorisi ıspanak da C, E ve B vitaminleri ile vücudu besliyor. İçerisindeki magnezyum, demir ve kalsiyum oranları ile dikkat çeken ıspanak, vücudu kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan bir kalkan oluşturuyor. Öksürüğü bıçak gibi kesen siyah turp son dönemlerin favorisi. Bu besin sayesinde özellikle kış aylarının gelişiyle artan kuru öksürükten kurtulmak mümkün! İçerisine bal ekleyerek tüketilen siyah turp ile hastalıklardan uzak bir hayat geçirilebiliyor. Boğaz tahrişine ve şişliğine de iyi gelen bu karışım sayesinde enflüanzayı hızla atlatmak mümkün oluyor. Vücudu zararlı bakterilere karşı koruyan sirke, anti bakteriyel özelliği ile dikkat çekiyor. Ilık su içerisine 2 tatlı kaşığı olmak üzere karıştırılıp içilen sirke sayesinde her türlü mikroba savaş açılabiliyor. Farklı sirke türlerinin özel kronik rahatsızlıklara sahip kişilere iyi geldiği de görülebiliyor. Örneğin; romatizmal hastalığa sahip kişiler alıç sirkesi tüketerek hem eklem ağrılarından hem de şişliklerden hızla kurtulabiliyor. Sirke, karaciğer enzimlerini düzenleyici etkisi sayesinde de Lokman Hekim başta olmak üzere tüm tıp alimleri tarafından düzenli tüketimi önerilen gıdalar arasında yer alıyor. Özellikle orta yaş döneminde tüketilmesi gereken bu besin sayesinde vücuttaki deforme olmuş hücreleri kolayca onarmak mümkün oluyor. İbn-i Sina’nın da tavsiye ettiği bu besini tüketerek canlı ve sağlıklı bir cilt görünümüne de kavuşulabiliyor. Kolesterol seviyesini dengeleyen kabak çekirdeği yağı, özellikle tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri bakımından bir hayli zengin. Kalp sağlığını destekleyen bu besin sayesinde aynı zamanda cilt ve saç bakımı da yapılabiliyor. Kabak çekirdeği yağının hem vücut sağlığını koruyucu hem de cildi güzelleştirici etkisi Lokman Hekim tavsiyesiyle günümüze kadar uzanıyor. Bu gıdalar sayesinde vücutta pıhtı oluşumu engellenerek felç gibi aniden gelişen rahatsızlıkların önüne geçmek mümkün oluyor. Özellikle son dönemlerde artışta görülen pıhtı vakalarının önüne geçmek için pek çok kişi doğal kaynaklara yöneliyor. Hem lezzetli hem şifa dolu bu besinleri tüketenler pıhtı riskinden kurtuluyor. Kalp ve damar sağlığını korumak her yaş aralığı için önem taşıyor. Özellikle ailesinde kronik kalp rahatsızlığı bulunanların, yaşı ilerlemiş olanların ve kronik rahatsızlığa sahip kişilerin bu gıdaları tüketerek kalp sağlığını koruması mümkün oluyor. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi geliştirmenin yanında sindirim sistemini de düzenleyen bu besinler sayesinde, hazımsızlık gibi problemlerin önüne hızla geçmek mümkün oluyor.