Malatya'da tonlarca üretiliyor! Kilosu 110 TL: 1 tanesi antibiyotik etkisi veriyor, vücuda lif yüklemesi yapıyor

Malatyalı girişimci Engin Acar, 800 metrekarelik modern bir sera kurarak, ayda 6 ton istiridye mantarı üretmeye başladı. Bu girişimiyle hem Malatya'nın hem de Türkiye'nin ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Peki, İstiridye mantarının faydaları nelerdir? İstiridye mantarı neye iyi gelir?

Girişimci Engin Acar, Battalgazi ilçesi Hanımınçiftliği Mahallesi'nde oluşturduğu 800 metrekarelik serada ayda 6 ton istiridye mantarı üretimi yaparak kent ve ülke ekonomisine katkı sunuyor.

6 Şubat 2023 depremleri öncesinde Adıyaman'da mantar üretimine başlayan daha sonra ise Malatya'da üretime devam eden Engin Acar, taleplere yetişemediğini kaydetti.

Acar, günlük ortalama 200-250 kilogram mantar üretimi yaptıklarını belirterek, elde edilen ürünlerin kilogramını 110 TL'den toptan satışa sunduklarını belirtti.

Hedeflerinin günlük üretimi iki katına çıkarmak olduğunu ifade eden Acar, kurutmalık ürün için ise çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İSTİRİDYE MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?
İstiridye mantarı, besin değeri yüksek ve sağlık açısından pek çok faydası bulunan bir mantar türüdür. İlk olarak, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
İçerdiği antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde vücudun savunma mekanizmasını destekler. Özellikle C vitamini, çinko ve beta-glukan gibi bileşenler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Ayrıca, istiridye mantarı, düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile sindirim sistemi sağlığı için oldukça faydalıdır. Lifler, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık gibi sorunları önler ve bağırsak hareketlerini destekler.

Bu, genel sindirim sağlığını iyileştiren ve kilo kontrolüne yardımcı olan önemli bir özelliktir. İstiridye mantarındaki lifler, sindirim sistemine de yararlı probiyotik etkiler sağlar.