Mandalina suyu ile servis ediliyor! Vedat Milor 10 üzerinden 9 verdi

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, Teve2’de yayınlanan Vedat Milor’la Tadına Doyamadım programının 3. Bölümünde sakatat ve kebapları değerlendirdi. İstanbul’da tavsiye edilen mekanların konuğu olan Milor mandalina suyu ile servis edilen şeftali kebabına 10 üzerinden 9 puan verdi. 1 puanı ise nereden kırdığını açıkladı…

Her hafta Pazar günleri Vedat Milor’la Tadına Doyamadım programıyla televizyon ekranlarına konuk olan ünlü isim yine İstanbul’un tavsiye edilen mekanlarını ziyaret etti. Geleneksel ve modern mutfak tekniklerinin ustaca birleşimiyle yapılan ciğer sarma, Urfa kebabı, yürek ve lokum gibi birçok et ve sakatat çeşidini deneyen Milor, Kıbrıs’ın ünlü yemeği şeftali kebabının inceliklerini anlattı…

Vedat Milor, bu hafta sakatat çeşitlerinin ağırlıkta olduğu mekanları ziyaret etti. İlk olarak Ataköy’deki bir kebapçıdaki et ve sakatatları değerlendiren ünlü eleştirmen, ilk olarak ilikli kemik suyu ile pişirilen mercimek çorbasını denedi. Daha yemeye başlamadan kokusuna hayran kaldığını belirten Milor, çorbaya lezzetini verenin kemik suyu olduğunu kaydetti.

Çorbanın ardından mangalda pişirilmiş, gömlek yağına sarılı ciğer, marine edilmiş yürek ve kısabel (yağlı kara) kebaplarını deneyen Vedat Milor, kebapların yumuşaklığı, sululuğu ve yağ oranları hakkında yorum yaptı ve uzun zamandır yemediği lezzetleri burada yakaladığını belirtti.

İkinci serviste uykuluk, lokum (küşlemenin gömlek yağına sarılmış hali) ve şeftali kebabını denedi. Şeftali kebabını Kıbrıs’ta yediğini ve çok beğendiğini belirten Milor, burada yediği şeftali kebabına ise 10 üzerinden 9 puan verdi.

Şeftali kebabının nasıl yapıldığını anlatan işletme sahibi kebabın etinin kuzunun güngörmez yani kolunun altında yer alan küçük bir parçadan oluşan et ve yağlı karadan oluştuğunu söyledi.
Kıbrıs’ın ünlü kebabı hazırlanırken, kuzunun en lezzetli bölgelerinden alınan etler zırhtan çekiliyor, sonrasında ise soğan ve maydanoz ve tarçın da dahil olmak üzere baharatlar dahil ediliyor. Ardından hazırlanan kebaplar şişlere geçiriliyor. Mangalda yavaş yavaş kurutulmadan pişiriliyor.
Şeftali kebabındaki asıl fark ise servis edilmesi sırasında ortaya çıkıyor. Zira mangaldan inen kebapların üzerine ekşi mandalina suyu sıkılıyor.
Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor burada yediği şeftali kebabını çok beğendiğini ama 10 üzerinden 9 puan verdiğini söyledi. Milor kırdığı bir puanın ise kebabın içindeki iç yağ oranının biraz daha fazla olması gerektiğini düşündüğü için kırdığını söyledi.