Şef Mehmet Yalçınkaya bu hafta Posta Gazetesi okurları için mantarlı baklava böreği tarifine yer verdi. Bu tarifin özelliği, böreğin baklava böreği ile hazırlanması. Beş çaylarında veya kalabalık pazar kahvaltılarında sofraya geldiği anda tükenecek, herkesin bayılacağı yeni bir börek tarifi denemek istiyorsanız, bu tarife mutlaka göz atın!
MANTARLI BAKLAVA BÖREĞİ MALZEMELERİ (10 PORSİYON)
İÇ HARCI İÇİN
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 5 adet soğan (büyük boy, yarım ay şeklinde ince doğranmış)
- 1,5 kilo kültür mantarı
- 500 gr. kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
YUFKA İÇİN
- 50 yaprak hazır baklava yufkası
- 10 kaşık tereyağı
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu