Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kozmopolit yapısıyla dikkat çeken; taş evleri, manastır, kilise ve medrese gibi tarihi yapılarıyla tarihi ve inanç turizminin cazibe merkezlerinden olan Mardin, sonbahar turizmine hazırlanırken Avrupa ülkelerinden gelen talepler sevindiriyor.
Farklı dinlere ve dillere ev sahipliği yapan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Mor Sobo Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi (Yoldath Aloho), Deyrulzafaran Manastırı, Mor Gabriel Manastırı, Mor Abai Manastırı, Mor Loozor Manastırı, Mor Yakup Manastırı, Mor Quryaqos Kilisesi ve Mor Azozo Kilisesi gibi tarihi mekanlarıyla yılın 12 ayı misafirlerini ağırlayan Mardin en çok turist yoğunluğunu ilkbahar ve sonbaharda yaşıyor.
MİSTİK ATMOSFER HEM YERLİ HEM DE YABANCI TURİSTİN GÖZDESİ
Nahit Katori taşıyla işlenmiş binlerce yıllık tarihi taş evleri, han, cami, kilise ve manastırları gezmek için Midyat'a gelen turistler, hem bölgenin kültürünü, tarihini ve mimari dokusunu yakından tanıma imkanı buluyor. Sahip olduğu mimari yapı ve sosyal kültür dokusu ile film yapımcılarının da gözdesi olan Midyat'a gelen yerli ve yabancı turistler Mardn'in mistik atmosferinin tadını çıkartıyor.
BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TÜRKİYE'DE NERELER UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ'NDE
Fotoğraf: Mardin, Midyat Kültür Evi | Özkan Aygün @ Pexels