MAŞ FASULYELİ VE YOĞURTLU KABAK TARİFİ
Maş fasulyeli ve yoğurtlu kabak malzemeler
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 4 kabak
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük kase süzme yoğurt
- 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
- Tuz
MAŞ FASULYELİ VE YOĞURTLU KABAK YAPILIŞI
Maş fasulyesini diri kıvamda haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, diş sarımsakları kavurun. Küp doğradığınız kabakları ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı su ilave edip, yüksek ateşte 1 dakika pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kabaklar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
Kabakları ocaktan alın, soğuyunca maş fasulyesi ile harmanlayın. Süzme yoğurdu servis tabağının ortasında çukur olacak şekilde boşluk açarak yayın. Ortasına hazırladığınız karışımı yerleştirin. En son kıyılmış dereotu serpin ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.