MasterChef balık çorbası tarifi! Balık çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef eleme turunda şefler tarafından istenen balık çorbası pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Şeflerin oldukça sevdiklerini söylediği balık çorbasının tarifiyse son derece kolay! İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen balık çorbası tarifi...

Balık çorbası birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında yer alıyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen balık çorbası nasıl yapılır? Balık çorbasının püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef balık çorbası tarifi hakkında merak edilenler...

BALIK ÇORBASI TARİFİ
Balık çorbası malzemeler
- 1 adet orta boy levrek balığı
- 6 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet kereviz sapı
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu

- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limon suyu
Terbiyesi için: - 1 adet limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Terbiyesi için:

BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Levrek balığını ayıklayıp, temizleyin.
- Balığı tencereye aktarın.
- Soğuk suyu ekleyin.
- Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz havuç ve soğanı gelişi güzel doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri, maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktarın.
- Son olarak zeytinyağını ekleyin.
- Kısacası lezzetli bir balık suyu elde etmek üzere; balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler ile özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatın.
- Haşlanan balığın etini bir servis tabağına çıkartın ve küçük parçalar haline getirin.

- Lezzetini alan balık suyunu bir süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir hal elde edin.
- Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarının süzgeçten geçip, çorbaya karışmasına aldırmayın. Onlar olmasını istediğimiz lezzet sırları.
- Balık suyunu tencereye alın.
- Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın.
