YemekMasterchef balık çorbası tarifi! Balık çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik balık çorbası tarifi

Masterchef balık çorbası tarifi! Balık çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik balık çorbası tarifi

Paylaş

Balık çorbası, Türk mutfağının leziz tatlarından biridir. Bu çorbayı yapmak pek çok kişinin vazgeçilmezi. Peki, balık çorbası nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik balık çorbası tarifi...

Haberin Devamı

BALIK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gram balık filetosu (levrek, mezgit veya çupra tercih edebilirsiniz)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet havuç (doğranmış)
  • 1 adet patates (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • 1 litre balık suyu veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (isteğe göre)
  • 1 limon suyu
  • 1 avuç doğranmış taze dereotu veya maydanoz (süslemek için)

Masterchef balık çorbası tarifi Balık çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik balık çorbası tarifi

BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • Balık filetolarını yıkayın, kılçıklarını temizleyin ve küçük parçalara kesin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Havuç ve patatesi tencereye ekleyin. Birkaç dakika sotelemeye devam edin.
  • Domates salçasını ve biber salçasını ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  • Rendelenmiş domatesi tencereye ilave edin ve karıştırın.
  • Beyaz şarabı (kullanıyorsanız) ve balık suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.

Masterchef balık çorbası tarifi Balık çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik balık çorbası tarifi

  • Kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Balık parçalarını tencereye ekleyin. Çorbanın kaynamasını bekleyin, ardından kısık ateşte balıklar pişene kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin.
  • Çorbanın pişmesine yakın limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Çorbayı sıcak servis yapmadan önce doğranmış taze dereotu veya maydanoz ile süsleyin.