İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli Boşnak mantısı tarifi... MalzemelerHamur için:2 su bardağı un1 adet yumurta1/2 su bardağı su1 çay kaşığı tuzİç harcı için:300 gram kıyma (tercihen kuzu veya dana)1 adet soğan (rendelenmiş)TuzKarabiberSos için:2-3 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı biberYoğurt (servis için)Nane (isteğe bağlı) Unu, tuzu ve yumurtayı bir karıştırma kabına alın. Yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç film ile sararak 30 dakika dinlendirin.Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.Dinlenmiş hamuru unlayarak ince bir tabaka halinde açın. Hamurun üzerine küçük kareler kesin (yaklaşık 4x4 cm boyutunda).Her bir kareye kıymalı harçtan bir çay kaşığı koyun. Kenarlarını kapatın ve üçgen şekli verin, ardından köşelerini birleştirerek mantı şekli oluşturun.Pişirme:Bol tuzlu kaynar suda mantıları yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. Mantılar suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.Tereyağını bir tavada eritin ve içine kırmızı biber ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika kavurun.Haşlanmış mantıları servis tabağına alın. Üzerine tereyağı sosunu gezdirin. Yanında yoğurt ve isteğe bağlı nane ile servis yapın.