Mersin'in yöresel lezzetlerinden birisi olan et tantuni evde kolaylıkla hazırlanabilir. Peki, et tantuni nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız et tantuni tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Et tantuni malzemeler1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)1 çay bardağı sıvı yağ1 kg soğan1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiberTuz1 demet maydanozServis önerisiLavaş veya minyatür ekmek arasında servis yapabilirsiniz. Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın.Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.