Kadınbudu köfte, Türk mutfağının leziz tatları arasında yer alıyor. Bu yemeği yapmak ise son derece kolay. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik patlıcan kadınbudu köfte tarifi... Malzemeler:300 gram kıyma (dana veya kuzu)1 adet soğan (rende)1 su bardağı pirinç1 adet yumurta2 yemek kaşığı un2 diş sarımsak (ezilmiş)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)Yarım çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)Maydanoz (isteğe bağlı, ince doğranmış) Pirinci yıkayıp süzün ve bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçleri süzün ve soğumaya bırakın.Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi geniş bir karıştırma kabına alın. Soğuyan pirinci ekleyin. Maydanozu kullanıyorsanız, ince doğranmış maydanozu da ekleyin. Karışımı iyice yoğurun.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuçlarınız arasında yuvarlayarak köfte şekli verin. Köfteleri düzleştirerek, hafif oval bir biçim verin.Unu bir tabağa koyun. Köfteleri önce una bulayın, fazla ununu silkeleyin. Sıvı yağı bir tavada ısıtın. Yağ iyice ısındığında köfteleri kızartmaya başlayın. Her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın, fazla yağını emmesi için bekletin.Kadınbudu köfteleri sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya pilav ile servis edebilirsiniz.