Enfes kıymalı harcı ve yumuşacık hamuruyla hafızalara kazınan Kayseri yağlaması tarifi, yöresel lezzet düşkünlerinin tadına doyamadığı enfes bir lezzet. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte, Kayseri yağlaması tarifi, hazırlanışı, gerekli malzemeler, yapılışı ve püf noktası...
KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ
Kayseri yağlaması malzemeler
Hamur için:
- 6,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı ılık su
- Tuz
Harcı için:
- 500 gram kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salçası
- 1 su bardağı su
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz