Kazandibi, hem lezzetli hem de zahmetli bir tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor. Peki, kazandibi nasıl yapılır? İşte kazandibi yapmanın püf noktaları... Malzemeler:1 litre süt1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı pirinç unu1 çay bardağı mısır nişastası1 paket vanilin (veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)1 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin, tava için) Üzeri İçin:1 yemek kaşığı toz şeker (karamelize etmek için) Bir tencerede sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve mısır nişastasını karıştırın. Karışımın topaklanmaması için iyice çırpın.Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşmaya ve kıvam almaya başladığında vanilini ekleyin. Karışımı kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.Tereyağını bir tavada eritin. Tavayı her tarafına tereyağının iyice dağılmasını sağlayarak yağlayın. Hazırladığınız sıcak karışımı tereyağlanmış tavaya dökün ve spatula yardımıyla yüzeyini düzeltin. Karışımın kalınlığı yaklaşık 1-1.5 cm olmalıdır.Orta ateşte pişirmeye devam edin. Üzerine serptiğiniz toz şekeri bir kaşık yardımıyla düzeltin ve şekerin karamelize olmasını bekleyin. Kısık ateşte şekeri karamelize ederken dikkatli olun, çünkü şeker kolayca yanabilir.Şeker karamelize olduktan sonra ocaktan alın ve kazandibinin tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.