Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan keşkek tarifi, birçok kişi tarafından sevilen bir lezzet. İşte, keşkek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Keşkek malzemelerKeşkeklik buğdayTavuk eti (didilmiş)Kuru soğanKimyonBiberTuzSosu için:Ayçiçeği yağıKırmızı toz biber Keşkeklik buğdayı yıkayıp bol su ile ocağa koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.Buğdaylar yumuşadıktan sonra içine pişirilip didilmiş tavukları suyu ile birlikte koyun.Ayrı bir tavada ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurup kaynayan tencereye dökün.Kimyon, karabiber ve tuz ekleyin devamlı karıştırarak pişirin.Sosu için küçük bir tavada ayçiçeği kızdırdıktan sonra toz biber ilave edip arzuya göre servis yapılırken üzerine dökün.