Kilis tava birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece pratik bir şekilde hazırlanabilecek yemekler arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen yöresel lezzet Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tavanın püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef Kilis tava tarifi hakkında merak edilenler... Kilis tava malzemeler1 kilogram orta yağlı kıyma3 adet domates2 adet kuru soğan4 sivri biber1 adet kapya biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz Soğan ve biberleri robottan geçirin.Kıymayı satırdan geçirip iyice ufalanana kadar kıyın ve yoğurma kabına alın.Üzerine biber, soğan, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.Daha sonra kıymalı harcınızı orta büyüklükteki bir tepsiye yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayın.Tepsinin kenarında da dörde bölünmüş soğan ve domatesleri yerleştirin. Üzerinde de sivri biber veya kapya biber ekleyin.Ardından kebabınızı 8 parçaya kesin.Daha sonra havuç dilimi şeklinde 8 parçaya bölün.Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.Arzuya göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimleyerek dizebilirsiniz.Üzerine kıyma yayabilirsiniz.