Kuzu böbrek, özellikle Türk mutfağında sevilen bir yemektir. Püf noktalarına dikkat edildiğinde lokum gibi olan kuzu böbrek tarifi oldukça kolay! İşte kuzu böbrek yapmanın püf noktaları... 4 adet kuzu böbrek1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)TuzKarabiber KUZU BÖBREK NASIL YAPILIR?Böbrekleri Hazırlama:Kuzu böbreklerini bol suyla yıkayın.Böbreklerin üzerindeki ince zarları ve fazla yağları temizleyin.Böbrekleri küçük küpler halinde doğrayın.Soğan ve Sarımsağı Hazırlama:Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. SEBZELERİNİ HAZIRLAYINYeşil ve kırmızı biberleri de ince ince doğrayın.KUZU BÖBREK NASIL PİŞİRİLİR?Bir tavada zeytinyağını veya tereyağını ısıtın.Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.Sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Küp doğranmış kuzu böbreklerini tavaya ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.Doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin.BAHARAT VE SU EKLEYİNTuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin.Karıştırın ve üzerine suyu ekleyin.Kısık ateşte, böbrekler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).Pişen kuzu böbreklerini sıcak servis yapın. Yanında pilav veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.