DEREOTLU KABAK TARATOR TARİFİ
Dereotlu kabak tarator malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kabak
- Yarım demek dereotu
- 2 diş sarımsak
- 300 gram süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
DEREOTLU KABAK TARATOR YAPILIŞI
- Kabaklar yıkanıp, soyulup rendelenir.
- Bir tencere de yağı kızdırın.
- Kızan yağın içerisine kabakları koyun.
- 5 dakika içerisinde kabağın acı kokusu çıkacak.
- Acı kokusu çıktıktan sonra ocağı kapatın kabakları soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta sarımsağı iyice ezin lapa haline gelsin. Üzerine yoğurdu ekleyin.
- Dereotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın ve sarımsaklı yoğurtun üzerine ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurdu iyice karıştırın.
- Soğuyan kabakları da yoğurtlu karışıma ekleyerek servis edilmeye hazır hale getirin.