Paris-Brest, Fransız mutfağının klasik bir tatlısıdır ve adı, Paris ile Brest arasındaki bisiklet yarışını anmak için verilmiştir. Tatlı, bir tür profiterol hamurundan yapılır ve genellikle krem patissière (pastacı kreması) ile doldurulur. İşte Masterchef Paris-Brest tatlısı tarifi! Paris Brest tatlısı malzemeleri nelerdir?125 ml su125 ml süt100 g tereyağı1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı şeker150 g un3 büyük yumurtaPARİS BREST KREMASI NASIL YAPILIR?250 ml süt1 vanilin çubuğu (veya 1 tatlı kaşığı vanilin özü)4 büyük yumurta sarısı100 g şeker30 g mısır nişastası30 g tereyağı Hamuru nasıl yapılır?Fırını 200°C’ye (392°F) önceden ısıtın.Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri bir tencerede kaynatın.Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.Hamur top haline gelip tencerenin kenarlarından ayrılana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin.Hamuru bir karıştırma kabına alın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin.Yumurta ekleyin ve her eklemeden sonra hamuru iyice karıştırın. Hamur, pürüzsüz ve akıcı bir kıvamda olmalıdır.Hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye, yaklaşık 8-10 cm çapında daireler halinde sıkın. Üzerine badem dilimleri serpebilirsiniz.Krem Patissière:Sütü ve vanilin çubuğunu bir tencerede kaynatın.Yumurta sarıları, şeker ve mısır nişastasını bir kapta iyice çırpın.Sıcak süt karışımını yumurta karışımına azar azar ekleyin ve karıştırın.Karışımı tekrar tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvama geldiğinde tereyağını ekleyip karıştırın.Kremayı bir kaba alın, üzerini streç film ile kapatın ve soğumasını bekleyin.Montaj:Hamurları fırında 20-25 dakika, altın rengini alana kadar pişirin. Fırının kapağını açmadan soğumasını bekleyin.Hamurlar soğuduktan sonra ortalarını bir bıçak ile dikkatlice açın.Krem patissière’yi bir sıkma torbasına alın ve hamurların iç kısmına bolca sıkın.Üzerine pudra şekeri serpin ve hemen servis yapın.