Risotto yalnızca birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen risotto nasıl yapışır? Lezzetli bir risottonun püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef risotto tarifi hakkında merak edilenler... Risotto malzemeleri nelerdir?1 su bardağı risotto pirinci15 adet enginar kalbi1 adet orta boy soğan1 kahve fincanı sızma zeytinyağı2 diş sarımsak1 su bardağı balzamik sirke5 su bardağı sıcak et suyu 2 çorba kaşığı tereyağıYarım su bardağı rendelenmişParmesan peyniri1 çorba kaşığı kıyılmış dereotuYarım çay kaşığı karabiberTuz Küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğan renk değiştirmeden kıyılmış sarımsak ekleyin.Ortadan ikiye bölünmüş enginar kalplerini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Tuz ve karabiberini ayarlayın. Balzamik sirke ekleyin. Ocağın ısısını yükseltip, pirinç katın.Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş et suyu ilave edin.Suyunu çektikçe et suyu eklemeye devam edin.Ocaktan alıp, tereyağı, parmesan peyniri ve dereotu ilave edip iyice karıştırın.Sıcak olarak servis yapın.