DANA ŞİNİTZEL NASIL YAPILIR?
Dana eti dilimlerini plastik bir örtü veya streç film arasına koyun. Et tokmağı veya düz bir tencere tabağı gibi bir şey kullanarak eti inceltin. Eti çok inceltmeden, eşit kalınlıkta olacak şekilde hafifçe vurarak açın.
Her iki tarafına tuz ve karabiber serpin. İsteğe bağlı olarak diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.
Üç ayrı tabak veya kase hazırlayın. Birinci kaba unu koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurtaları koyun ve çırpın. Üçüncü kaba galeta ununu veya ekmek kırıntısını koyun.
Her bir et dilimini önce una batırın, fazla unu silkeleyin. Ardından yumurtaya batırın, fazla yumurtayı süzdürün. Son olarak galeta ununa batırın ve her iki tarafını da iyice kaplayın.
Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Et dilimlerini önlü arkalı kızartın. Her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
Kızarmış şinitzelleri kağıt havlu üzerine alın. Üzerine limon suyu sıkarak servis yapın.
Dana şinitzelleri sıcak olarak servis yapın. Yanında isteğe bağlı olarak patates kızartması, pilav veya sebzelerle servis edebilirsiniz.