Soğan çorbası birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında yer alıyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen soğan çorbası nasıl yapılır? Soğan çorbasının püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef soğan çorbası hakkında merak edilenler... Soğan çorbası malzemeleri2 litre et suyu5 - 6 adet soğan4 silme yemek kaşığı tereyağ1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri7 adet tost ekmeği Soğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir.Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur.Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir.Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir.Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür.Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir. Soğan çorbası, antioksidan içeriğiyle vücuda destek sağlıyor.Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.İnflamasyonu azaltıyor. Kolesterol seviyelerini düşürüyor.Kan şekerini dengeleyerek sağlıklı bir metabolizmayı teşvik ediyor.Sindirim sağlığını iyileştiriyor.Kilo kontrolüne yardımcı olabiliyor. Soğan çorbasının besin değerleri genellikle çorbanın içeriğine ve tarifine göre değişiklik gösterebiliyor. Standart bir tarife göre yaklaşık değerler şu şekilde sıralanabiliyor: Kalori: Yaklaşık 40-60 kcalProtein: 1-2 gramYağ: 1-2 gramKarbonhidrat: 7-10 gramLif: 1-2 gramŞeker: 3-5 gramSodyum: 300-500 mg