ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ
Arnavut ciğeri malzemeler
- 700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
- 1 çay bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Kızartma için;
- 2 çorba kaşığı un(ikinci kez kızartma için)
- 1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği,1/2 (yarım) Su bardağı zeytinyağı)
Servis için;
- Kuru soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)
- Kimyon
- Maydanoz (Arzuya göre)
ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR?
- Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün.
- Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
- Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.
- Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
- İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…
- Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1 dk kadar).
- Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk kadar).
- Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.