SU BÖREĞİ YAPILIŞI
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat kadar dinlendirin.
Bu esnada tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.
Maydanozu ince ince kıyıp peyniri rendeleyin ve karıştırın.
Büyük bir tencerede su kaynatın ve içine tereyağını ve tuzu ekleyin.
Bir başka büyük tencereye de soğuk su koyun.
Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın.
30 santimetrelik fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın.
Bezelerden birini fırın tepsisinden biraz büyük olacak şekilde açın ve tepsinin tabanına yerleştirin.
Ardından 4 adet bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp birbirlerine yapışmayacak şekilde kenara alın.
Bu yufkaları tenceredeki sıcak suya batırıp 2-3 dakika haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suya batırın.
Soğuk sudan alıp temiz bir örtünün üzerinde suyunu çektirdikten sonra tepsiye yerleştirin.
Aralarını erittiğiniz tereyağıyla güzelce yağlayın.
4 kat yufkanın üzerine peynirli maydanozlu karışımı serpiştirin.
Kalan hamurlardan 4 tanesini daha aynı şekilde açıp haşladıktan sonra tepsiye yerleştirin.
Kalan son hamuru da en alttaki yufka gibi haşlamadan en üste yayın.
Erittiğiniz tereyağından kalanı da en üste gezdirin ve böreğinizi ocağın üzerinde çevirerek pişmeye bırakın.
Bir tarafı kızardıktan sonra aynı büyüklükte bir başka tepsiye ters yüz ederek aktarın.
Diğer yüzünü de aynı şekilde ocağın üzerinde pişirip dilimledikten sonra servis edin.