Tepsi kebabı birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece pratik bir şekilde hazırlanabilecek yemekler arasında yer alıyor. Peki, pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen tepsi kebabı nasıl yapılır? Geleneksel tepsi kebabını yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef tepsi kebabı tarifi hakkında merak edilenler... Testi kebabı malzemeleri nelerdir?3 kilogram kuşbaşı et1 kilogram domates300 gram sarımsak200 gram sivri biber1 su bardağı sıvı yağTuzKarabiberKimyonHamuru için:UnSu Testiye sıvı yağla birlikte eti koyun.Önceden köz haline getirilmiş ortasına testiyi gömüp etin pişmesini sağlayın. Et suyunu çekip kavrulmaya başladığında ufak ufak doğradığınız domates ve biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Diğer yanda un ve suyu karıştırarak yapışkan bir hamur elde edin.Testinin ağzını bir bezle örttükten sonra üzerini hamurla kaplayın.Hamurun ortasına küçük bir delik açıp testiyi yeniden köze gömün. 2 saat kadar pişmeye bırakın. Arada testiyi çalkalayarak malzemelerin karışmasını sağlayın. Hamur piştiğinde içindekiler de pişmiş demektir. Bu aşamada testiyi ateşten alıp 20 dakika dinlendirin. Ardından hamuru çıkarıp baharatlarla servis edin.