Tiramisu birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında yer alıyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen tiramisu nasıl yapılır? İtalyan tatlısının püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef tiramisu tarifi hakkında merak edilenler... Tiramisu malzemeleri2 yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 kabartma tozu1 vanilin2 yemek kaşığı kakao2 çay bardağı unKeki ıslatmak için:Yarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı granül kahve Tiramisu muhallebisi için;1 yumurta sarısı1 çay bardağı toz şeker2 kaşık tepeleme un2 buçuk su bardağı süt2 yemek kaşığı labne (100 gr)Tiramisu üzeri için;Kakao Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır.Diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış unlanmış turta kalıbına dökülür.180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.Muhallebi için labne hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenip çırpılır.Kek fırından çıkınca ılık suyla eritilmiş kahveli suyla ıslatılır.Üzerine muhallebi dökülür ve kakao elenerek süslenir.