Günün her saati yiyebileceğiniz su böreği tarifi, ister misafir tabaklarında çay ve kahve keyfinize keyif katacak isterseniz de yemek sofralarınızda ara sıcak olarak tüketebileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, su böreği nasıl yapılır? Yedikçe yedirten su böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
SU BÖREĞİ TARİFİ
Su böreği malzemeler
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 250 gram yağlı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 200 gram tereyağı
Yufkaları haşlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
- Soğuk su