Gürcü mantısı olarak bilinen ama Batı Karadeniz'de, özellikle Düzce'de bolca yapılan tam kıvamında bir Hinkali tarifi için haberimize göz atın. Bu farklı mantının tarifini Şef Mehmet Yalçınkaya'dan aldık. Bu mantıda dana kıyma kullanacağız ve mutlaka iki kere çektirilmiş olmasına dikkat edeceğiz.
İnce açılmış hamur üzerine iç malzemesi konduktan sonra bohça gibi toplanıp ucu kapatıldıktan sonra haşlanan bu mantının bir diğer adı ise Khinkali. Gürcü mantısının en önemli özelliği elle yenmesi. Çünkü çatal batırılırsa Hinkali'nin içindeki sular akıyor ve mantı lezzetini kaybediyor. Bu nedenle 2-3 adeti bir porsiyona denk gelen Hinkali ya suyu ile çorba kasesinde servis ediliyor ve kaşıkla yeniyor ya da Şef Mehmet Yalçınkaya usulü bu tarifte sudan çıkarılıyor ve sarımsaklı süzme yoğurt ve domates püresi ile servis ediliyor.
Kişniş, bu tarifi özel yapan baharatlardan biri. O nedenle kişniş kullanmayı ihmal etmeyin. Hazırsanız, MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın Gürcü mantısı Hinkali tarifini anlatmaya başlıyoruz.