Melisa çayı nasıl demlenir ve içilir?
Melisa çayı genellikle sıcak olarak tüketilir. Fakat melisa çayı soğuk olarak da tüketilebilir.
Melisa çayının aromasını, faydasını maksimize etmek için porselen veya cam araç gereç kullanılması önerilir.
Yine güzel bir çay için kaliteli içme suyu kullanılmalıdır.
- Bir kişilik melisa çayı demlemek için bir kupa ya da fincan su bir cezvede ya da ısıtıcıda iyice kaynatılır.
- Kaynayan sıcak su ağzı kapatılabilir bir kupa ya da demliğe boşaltılır.
- 1 tatlı kaşığı melisa kurusu hemen ilave edilir ve kapağı hemen kapatılır.
- Melisa çayı yaklaşık 5 ile 10 dakika kadar demlenir. İdeal sürenin 6 ya da 7 dakika olduğu söylenmelidir.
- Demlenen melisa çayı süzülerek içilir.
- Sade içmek istenmediği takdirde bir miktar bal veya limonla tatlandırılabilir.
- Eğer soğuk bir biçimde içilmek istenirse melisa çayı demlendikten sonra bir müddet buzdolabında bekletilir.
- Soğuk melisa çayı servis edilirken yine limon dilimi ve taze nane yaprakları kullanılabilir.