Protez seçimi nasıl olmalı?
Meme büyütmede kullanılan protezler hem volum olarak hem de şekil olarak birbirinden farklıdır. Ameliyat öncesinde protez seçiminde kişinin sahip olmak istediği meme şekli ve volumünün yanı sıra deri esnekliği, meme tabanı uzunluğu ve genişliği, meme dokusu kalınlığı gibi parametreler de göz önünde bulundurulur. Bu ölçümlerle protez volümü belirlenir. Şekil olarak protezler damla ve yuvarlak olarak ikiye ayrılır. Damla şekilli protezler anatomik olarak bilinir, yani üst kısımda daha az alt kısımda daha fazla doku bulundurarak doğal meme dokusuna benzer. Yuvarlak şekilli protezlerde ise protez kalınlığı altta, üstte, yanlarda aynıdır, bu da medial dolgunluk dediğimiz dekolte kısmında memenin daha dolgun görünmesini sağlar. Damla protezler doğal görünümü, yuvarlak protezler ise dekolte kısmındaki dolgunluk için tercih edilirler. Hangisinin tercih edileceği konusu kişinin kendi isteğine bağlı olmakla beraber sarkık memelerde damla protezler iyi bir görünüme neden olamayabilir hatta ameliyat sonrası daha sarkık bir meme görüntüsüne neden olabilir.
Meme büyütme ameliyatlarını genel anestezi altında yapıyoruz. Ortalama 1-1,5 saat kadar süren bir ameliyat. Meme altından yapılan kesiden meme dokusu ve kas altından hazırladığımız cebe uygun protezi yerleştiriyoruz. Özellikle meme dokusu çok az olan kişilerde kas altı yerleştirilen protezlerle doğal görünümü sağlamak mümkün.
Meme büyütme sonrasında 1 gün hastanede yatış sonrası ayaktan yapılan kontroller takibiniz için yeterlidir. 3-5 gün istirahat sonrası çalışma hayatınıza dönebilirsiniz. 4 hafta kullanılan özel sütyenler meme formunun kazanılmasında önemlidir. Ortalama 2-3 ay sonra protezler yer çekimi etkisi ile yerine yerleşir ve daha doğal bir görünüme kavuşur.