Günün her saatinde afiyetle yenen menemen tarifi, yorum katılarak da yapılabiliyor. İşte en çok tercih edilen menemen tarifleri ve çeşitleri...MENEMEN ÇEŞİTLERİ VE TARİFLERİ Malzemeler3 yumurta1 domates1 kuru soğan (isteğe bağlı)Sıvı yağSADE MENEMEN YAPILIŞIEğer menemeni soğanlı yapacaksanız ilk olarak soğanları yemeklik doğrayıp uygun tavada kavurun.Daha sonra minik küp doğranan domatesleri ekleyin.Domatesler suyunu çekmeye başlayınca iyice çırpılmış yumurtaları ekleyin.Yumurtalarda pişince menemen hazır. Malzemeler1 adet kuru soğan3 adet yumurta2 adet sivri biber1 domatesSıvı yağBİBERLİ MENEMEN YAPILIŞISoğanları yemeklik doğrayıp kavurun.Üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.Domatesler suyunu çekmeye başlayınca iyice çırpılmış yumurtaları ekleyin.Yumurtalarda pişince menemen hazır. Malzemeler1 çay bardağı rendelenmiş kaşar1 adet kuru soğan3 adet yumurta2 adet sivri biber1 domatesSıvı yağKAŞARLI MENEMEN YAPILIŞISoğanları yemeklik doğrayıp kavurun.Üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.Domatesler suyunu çekmeye başlayınca iyice çırpılmış yumurtaları ekleyin.Yumurtalarda pişince üzerine kaşarı ekleyip 1 dakika daha pişirin.Menemen hazır. Malzemeler4 adet domates2 yumurta sarısı1 adet yeşil biber1,5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı kaşarTuzKarabiberÇAKALLI MENEMEN YAPILIŞIDomates yıkanır, kabukları soyulur ve ince küp şeklinde doğranır.Biber uzunlamasına ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkartılarak ince ince doğranır.Bakır tavaya tereyağı alınır ve ısındıktan sonra biberler eklenir.Biberler yumuşadığında domatesler ilave edilir ve kaynama noktasına geldiğinde bir püre ezici ya da çatalla iyice ezilir.Ezilen domatesler suyunu çektiğinde yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşarın yarısı ilave edilip hızlıca karıştırılır.Yumurta beyazları kullanılmayacaksa bir tanesi içerisine eklenebilir.Hazır hale geldiğinde kalan kaşarın yarısı üzerine ekleyerek servis edilir.