Üzüm suyunu büyük bir tencereye dökün ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynama başladıktan sonra, ocağın altını kısın. Üzüm suyu kaynamaya devam ederken, köpük oluşabilir; bu köpüğü bir kaşıkla alarak temizleyin.
Üzüm suyunu kaynatmaya devam edin, suyun buharlaşmasını ve pekmezin koyulaşmasını sağlayın. Bu işlem birkaç saat sürebilir. Üzüm suyu, koyulaşmaya başladıkça, yoğun ve tatlı bir kıvama gelmelidir. Koyulaşma işlemi sırasında sürekli karıştırarak dibi tutmasını önleyin.
Pekmez koyulaşmaya başladığında, isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon suyu, pekmezin koyulaşmasını hızlandırabilir ve pektin miktarını artırabilir.