Mersin'in incisi: Ekmek banıp banıp yiyin! Karatay'ın da favorisi: Hayatımızı kurtaran, hastalıklarımızı önleyen odur! Kolesterolü silip atıyor

Sağlığımız için faydalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Canan Karatay'ın en favorileri arasında yer alıyor, ekmek banıp banıp yiyen hastalık nedir bilmiyor. Hayatımızı kurtaran, hastalıklarımızı da önleyen o besin kaynağı sayesinde sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürmek de mümkün oluyor. İşte Karatay'ın da tavsiyesi olan, mucize etkileri ile bilinen o besin ve faydaları...

Sağlığımız için faydalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Canan Karatay'ın en favorileri arasında yer alıyor, ekmek banıp banıp yiyen hastalık nedir bilmiyor. Hayatımızı kurtaran, hastalıklarımızı da önleyen o besin kaynağı sayesinde sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürmek de mümkün oluyor. İşte Karatay'ın da tavsiyesi olan, mucize etkileri ile bilinen o besin ve faydaları... www.posta.com.tr

Mersin, pek çok yöresel lezzeti ile dikkatleri üzerine topluyor! Bu besinler içerisinde bir tanesi Mut bölgesinde özel olarak üretilip dünyaya yayılıyor. Karatay'ın koruma altına alınması gerektiğini belirttiği o özel besin bakın neymiş...

Zeytinyağı, yüzyıllardır hem sağlık için hem de güzellik için kullanılan besin kaynakları arasında yer alıyor. Yemeklere lezzet katan bu tat, sağlığa olan çeşitli katkıları ile de dikkat çekiyor. İşte zeytinyağının vücudumuza olan katkıları ve nasıl tüketilmesi gerektiği!

KÖTÜ KOLESTEROLÜ BİTİRİYOR!
Doğal Mut zeytinyağı, dünyaya nam salmış özel lezzetler arasında değerlendiriliyor. Bu lezzet hem kalitesi hem de sağlığımıza olan katkıları ile öne çıkıyor. Kötü kolesterolü silip atan Mut zeytinyağı, iyi kolesterol seviyelerini de artırıcı etki gösteriyor. Doymamış yağları düşük yoğunluklu olan lipoprotein sayesinde kötü huylu kolesterolü düşüren Mut zeytinyağı, antioksidan özelliği de ayrıca antiinflamatuar etki gösteriyor.

DAMAR TIKANIKLARINI ERİTİYOR
Damar içerisinde biriken doymamış yağların aksine, sağlıklı bir şekilde vücudu canlandıran zeytinyağı tüketimi, biriken ve organlar üzerinde yer alan yağ tabakalarını eritmeye de yardımcı olabiliyor. İyi bir perhiz ve düzenli Mut zeytinyağı tüketimi ile desteklendiğinde damar tıkanıklıklarından hızla kurtulmak mümkün oluyor.

KARDİYOVASKÜLER SAĞLIĞI DESTEKLİYOR
Karatay başta olmak üzere pek çok uzman günde 2 yemek kaşığı kadar doğal zeytinyağı tüketmenin kardiyovasküler sağlığı desteklediğini söylüyor.

Kalp krizi riskini azaltan, kalp hastalıklarını önleyen etkisi sayesinde de dünyada nam salan Mut zeytinyağı, litrelerce ihraç edilerek satış rekorları dahi kırıyor.

GÜNDE 20 GRAMA KADAR ALABİLİRSİNİZ!
Uzmanlar, günde 20 grama varacak kadar doğal zeytinyağı tüketimini faydalı görüyor. Aşırı tıpkı diğer besinlerde olduğu gibi zarar olan zeytinyağını kararında tüketenlerde ne hastalık ne de başka bir dert kalmıyor.

Karatay zeytinyağı hakkında, "Diğer yağlara göre çok daha faydalı olan bu zeytinyağının her sabah bir kaşık aç karnına içilmesi mucize sonuçlar verir.” açıklamasını gerçekleştiriyor.

ZEYTİNYAĞI NASIL YENMELİ?
Zeytinyağını salatalara, yemeklere, karışımlara ekleyerek tüketmek mümkün oluyor. Baharatlarla karıştırıp ekmek banarak yendiğinde saf zeytinyağından maksimum verim alınabiliyor. Elbette ki bu eylemi gerçekleştirirken tüketilen ekmeğin türü de önem taşıyor. Doğal ve tahıllı unlarla yapılan, köy ekmeği gibi vitamini bol ekmeklerle birlikte zeytinyağı tüketilebiliyor.