Mevsim salata hem yaz hem de kış aylarında mevsim yeşillikleri ile yapılan bir salatadır. Sofralarınıza renk getirecek bu salata ile hem mevsimde ihtiyacınız olan vitaminleri alır hem de sofranızda taze bir tada yer vermiş olursunuz. Mevsim salatada dilediğiniz yeşillliklere ve kök sebzelere yer verebilirsiniz ama vitaminini artırmak istiyorsanız özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeleri katmanız önerilir. İşte size ağızlara layık, kış mevsimine özel mevsim sebze malzemeleri ve tarifi... Yarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağı Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin. Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz. Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok.Afiyet olsun.