Yarın 4 Şubat Dünya Çorba Günü. Biz de sizin için içeriğindeki zencefil, kişniş ve köri gibi farklı baharatlarla çok daha lezzetli hale gelen özel bir çorba tarifi vermek istedik. Yapımı kolay bu sütlü çorbayı dilerseniz öğle yemeğinde hafif bir öğün olarak tüketebilir veya akşam yemeklerinde, ana yemek öncesi şık bir şekilde sunabilirsiniz. İşte karnabaharı mevsiminde farklı bir şekilde tüketmenin yolu: Körili karnabahar çorbası tarifi, malzemeleri ve püf noktaları... Şimdiden afiyet olsun! 1 kg karnabahar2 çorba kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak1 tatlı kaşığı hardal tozu1 tatlı kaşığı zerdeçal1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kişniş1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil1 çorba kaşığı pul biber1 su bardağı süt5 su bardağı suTuz Soğanı küp küp doğrayın.Kimyon, zencefil ile birlikte sıvı yağda kavurun. Karnabaharı parçalara ayırıp üzerine ekleyerek soteleyin. Su ile baharatları da katıp karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba piştiği zaman üzerine sütü de ilave edin. Oda sıcaklığındaki sütün kesilmemesi ve topaklanmaması için, önce süte çorba karışımından azar azar ilave edip karıştırın. Süt ve çorba homojen bir şekilde karıştıktan sonra tencereye ilave edin.Afiyet olsun. İşte sizin için dünyadan ilginç lezzetler ve çorba yapmanın püf noktaları:Lezzetli çorba yapmanın sırları ve çorba yaparken sıkça olan sorunlara çözümlerDünyanın en iyi 20 çorbası ve tarifleri! Fransız mutfağından Türkiye'ye, her mutfaktan var!Levrek buğulama veya balık çorbaları için balık suyunu nasıl daha zengin hale getirebilirsiniz?Antep yöresine özel tarif: Alaca çorbası nasıl yapılır? Alaca çorbası malzemeleri, yapılışı, püf noktalarıÖksürüğe iyi gelen çorba tarifleri